Begraafplaats Rustoord

overzicht van Graventypes

Graven voor 1998

Eigendom graven:

Op de begraafplaats heb je graven die voor 1998 zijn. Toen der tijd kon je alleen maar deze type graven nemen in Rustoord. De graven werden eenmalig betaald en men kreeg een eeuwige graf zonder onderhoud. Maar als men een grafsteen op het graf plaatst, dan wordt er door de begraafplaats onderhoudskosten berekend.

Het onderhoud wordt direct door de stichting aan de begraafplaats betaald.

Graven vanaf 1998

Normale graven:

Normale graven voor volwassenen. Van deze graven hebben wij de meeste. Deze graven worden voor 20 jaar afgenomen bij de begraafplaats.

Daarnaast kan men kiezen voor de volgende opties:

1) Verlengen tot een eeuwige graf. Dit houdt in dat je het graf blijft verlengen totdat het graf 100 jaar bestaat. Gemeente Amsterdam heeft in de grondwet staan dat een graf die voor honderd jaar of meer bestaat, niet meer mag worden opgegraven.

2) Onderhoudskosten is op elk graf dat vanaf 1998 bestaat. Dit is hetzelfde onderhoud dat de begraafplaats neemt als je een grafsteen plaatst op een graf die bestaat voor 1998. Dus een graf vanaf 1998 heeft geen extra onderhoudskosten bij het plaatsen van een grafsteen. De meeste mensen denken dat dit het onderhoud is voor op het graf. Dit is namelijk niet het geval. Dit is het onderhoud van de begraafplaats zelf. Onderhoud van de graven was namelijk altijd de verantwoordelijkheid van de nabestaanden.

Een aantal jaar geleden merkten we echter dat er behoorlijk achterstallige onderhoud gedaan op de graven. Toen hebben we samen met de gemeente gesproken om de islamitsche graven tenminste een keer per jaar te laten controleren en te onderhouden. Hiervoor betaalt Stichting Al-Firdaus de Gemeente Diemen. 

 kindergraven vanaf 1998:

Kindergraven na 1998:

De kindergraven hebben een andere bedrag voor het verlengen van het graf, alleen de onderhoudskosten zijn hetzelfde als bij een volwassen graf. Ook als er op een kindergraf  voor 1998 een steen of een ander soort monument (houten frame, speelgoed, baksteen, e.d.) wordt geplaatst, dan wordt hier onderhoud op berekend door de begraafplaats.